Britisk ikon

Britiske Clarks harblitt et globalt ikon. Med et enormt utvalg sko og mange klassiske favoritter harde oppnådd fremgang over hele verden.

Pelskledd start

I den lille byen Streetble Clarks etablert i 1825. Sammen med en venn bestemte Cyrus Clark seg for åsatse på pels, ull og skinn. Litt senere lagde han matter av saueskinn og toksin yngre bror James med på eventyret. De begynte også å lage tøfler, detførste steget mot den industrien de i dag er enormt store i. På midten av1800-tallet stilte de opp i – og vant – en konkurranse i katagorien for bestekalosjer. Tiden gikk, og etter noen litt tøffere år på begynnelsen på 1860-tallet,ble Clarks den første skoprodusenten i Storbritannia som mekaniserteproduksjonen – dermed ble de sett på som ikke bare som et skoselskap, men ogsåsom teknologipionerer. Tiårene gikk, og på midten på 1990-tallet ble Clarksenorme internasjonalt, og cirka 10 år senere stengte de den siste fabrikken iStorbritannia for å satse på produksjon utenlands.

Populære sko

Et såpass stort firmasom Clarks har naturligvis utrolig mange forskjellige sko, men noen stikker segmer ut enn andre. Den desidert mest kjente kreasjonen er kalt Desert Boot ogkom på 1950-tallet, designet av Nathan Clark – han var nemlig stasjonert iBurma under andre verdenskrig, og hadde fått i oppdrag av sin bror å bruke ”reisen”som inspirasjonskilde for en ny skomodell. Clarks Desert Boot fikk et realtløft, takket være suksesskampanjer i blant annet Esquire Magazine. En annenfremgangsrik Clarks-sko er Wallabee fra 1967, som med sitt enkle design ogtykke gummisåle var forlokkende på mange. Nærstående var modellen Desert Trek,som  også var populær på slutten av1960-tallet.

På raske føtter

Selv om Clarks kanskjeikke direkte ser ut til å høre hjemme på en hiphopartist, var det faktisk mangerappere som valgte å kle undersåttene i Clarks, takket være mange jamaicanere sombrukte dem til kostymene sine. Reggae og hiphopartister som Dillinger, Trinity,Little John og mange andre sang vilt i Clarks-sko. I en mer moderne kontekst harhovedpersonen i den utrolig populære TV-serien Breaking Bad, Walter White,brukt Clarks-sko.

Clarks på Footway

På Footway finner duClarks til alle tenkbare anledninger. Vi har pensko, lavsko, høyhælte sko,tøfler, fôrede sko, joggesko og mange andre kule sko. Bruk filtrene våre tilvenstre for å finne nettopp dine favoritter fra Clarks. Vi tilbyr rask levering,gratis frakt og retur og naturligvis mange gode kundemedarbeidere som gjernehjelper deg dersom du har spørsmål.

Clarks sko online

|

Side 1 av 7

×
×
Favoritten er lagt til
Og der havnet en favoritt til i samlingen :)

Velg størrelse for å vise sko som passer deg!

MerkeClarks
Mine favoritter
  • Her vil alle dine favoritt sko bli lagret!
For å holde styr på hvilke sko du har i handlekurven, hvilken størrelse du valgte å filtrere mm. bruker vi så kalte cookies. Gjennom å fortsette surfe på Footway.no godkjenner du at vi gjør det.×