Kavat er barnas bestevenn. Deresflotte og funksjonelle barnesko har blitt satt på kartet, og skoene passerperfekt som følgesvenn til alle opplevelsene barna tar dem med på. Du kan ogsåfinne dame- og herresko fra Kavat, så søk etter dine favoritter nå!

Tåler tidens tann

Svenske Kavat ble dannet i 1945 av Ragnar «Ragge» Karlsson. Han hadde enbakgrunn fra C.A. Jonssons skofabrikk i den lille byen Kumla utenfor Ørebro.Ragnar lagde sko til alle – barn, kvinner og menn – dog aldri for et egetmerke, bare for andre, allerede kjente, merker. Det tok litt over 30 år før «Ragges»sønn Bengt valgte å starte produksjon med eget varemerke – og det ble døptKavat, etter familiens hund. Imidlertid har navnet en dypere betydning enn somså: Kavat betyr nemlig brysk eller modig, og oppsummerer kort hva Kavat står for.I dagens forbrukersamfunn velger Kavat å satse på stabil, høy kvalitet. Et parKavat-sko tåler tidens tann.

Fra Kumla til Bosnia

I begynnelsen ble Kavat-skoene produsert hjemme i Sverige, i likhet med detmeste på den tiden. Men på 1990-tallet tok Kumla imot flere flyktninger fraBalkankrigen i Bosnia. Det skapte et samarbeid som til slutt resulterte i enKavat-fabrikk i byen Travnik i 2009. Her oppdaget Kavat muligheter som passetperfekt: Byens profesjonalitet, underleverandører og en overliggende strukturfor effektiv skoproduksjon var forlokkende.

Miljømerkede sko

I dag er miljøbevissthet mer aktueltenn noen gang før. Flere og flere får øynene opp for hvordan jordklodenpåvirkes av den enorme produksjonen og forbruket som stadig pågår. På Kavat tenkerde i samme baner, og i 2008 kom de første skoene deres som oppfylte premissenetil Den europeiske unionens offisielle miljømerke, EU Ecolabel. Dermed ble denmest populære modellen deres, barneskoen Edsbro, verdens første miljømerkedebarnesko. 

Takket være at Kavat eier fabrikken i Travnik, er det enklere å kontrollerehele produksjonssyklusen – som igjen fører til en mer miljøvennlig produksjon. Mende har sko som lages av andre produsenter. I disse tilfellene passer Kavat på åbesøke dem og utføre kontroller for å sikre at den miljøvennlige produksjonen overholdesder også. Noen få sko produseres fortsatt i Sverige – noe som selvsagt erutrolig tøft med tanke på hvor vanlig det er med utenlandsk produksjon i dag.

Barnesko er ikke vanlige sko

Kavat produserer ikke bare barnesko,men er størst på det området – og det er viktig å huske på enkelte ting når mandiskuterer barnesko. For det første skal du tenke på at små barns føtter vokserveldig fort, så kjøper du sko til de aller minste, er det viktig at du vurdererdette. For det andre svetter mindre føtter mer enn våre egne, større varianter.Så sørg for å ha tilpassede sokker! Husk også på at barn elsker å løpe (det skalgå fort!) og når de gjør det – eller når de går, for den saks skyld – såbeveger føttene seg frem og tilbake omtrent fem millimeter. Ha alt dette ibakhodet når du kjøper barnesko. 

Barn er virkelig de beste skoforbrukerne, takket være deres konstantenysgjerrighet og oppdagelseslyst. De bruker skoene på en helt annen måte ennoss voksne – gjennom skog, sand, småstein, knauser og høyt opp i grønnetretopper. På Footway har vi Kavat for barn, dame og herre. Velg og vrak blantflere flotte modeller.

 

Kavat sko online

|

Side 1 av 6

×
×
Favoritten er lagt til
Og der havnet en favoritt til i samlingen :)

Velg størrelse for å vise sko som passer deg!

MerkeKavat
Mine favoritter
  • Her vil alle dine favoritt sko bli lagret!
For å holde styr på hvilke sko du har i handlekurven, hvilken størrelse du valgte å filtrere mm. bruker vi så kalte cookies. Gjennom å fortsette surfe på Footway.no godkjenner du at vi gjør det.×