Adidas Superstar – en stjerne blant sneakers

Denne velkjente, lave sneakeren med de tre karakteristiske Adidas-stripene på siden og shelltoe-tuppen har vært mer eller mindre konstant i vinden i flere tiår. Som en av de store slagerne i Adidas sin Originals-serie, har Superstar sementert sin posisjon som en av verdens mest solgte og lettest gjenkjennelige sneakers. De var nok mest populære blant unge menn da de først ble kjent, men Adidas Superstar dame har etterhvert tatt igjen herremodellen i popularitet og bruk. Og godt er det, for å style et enkelt, feminint antrekk med et box fresht par Superstars, tilfører definitivt den personlige touchen så mange higer etter!

Adidas Superstar - Fra basket til street cred

Adidas Superstar ble opprinnelig lansert i 1969 som en basketsko, og i mange år ble den brukt av stjernene i sporten. I 1970 kom den lave versjonen dagens Superstars er basert på. Skoen ble raskt populær, men salget dalte da konkurrenter kom på banen. På 80-tallet fikk derimot Superstar nytt liv. Da den legendariske hip-hop-trioen Run DMC slapp singelen “My Adidas” i 1986, fikk Adidas Superstar effektiv eksponering i miljøer den aldri hadde vært populær i før, og skoen ble en del av den nye bølgen som hip hop –og rap-kulturen førte med seg langt inn på 90-tallet. I dag er sneakeren en sentral del av stilen som kalles street, og Superstars er godt synlige spesielt i urbane kulturer.

Adidas Superstar - Materiale og pleie

Adidas Superstar sko er hovedsakelig laget av skinn, med detaljer i kunstig skinn og den gummierte shelltoe-tuppen som unntak. Foret består av tekstil og gir dermed god pusteevne og høy komfortfaktor. For å ta best mulig vare på dine Superstars, anbefaler vi å behandle dem jevnlig med en god lærbalsam og impregnering. Dette vil gi skoen lengre levetid og gjøre at den holder seg ren og pen. Flekker kan fjernes med en myk tannbørste dyppet i mildt såpevann. Behandle med skinnbalsam etter rengjøring, da såpen kan virke uttørkende.

Adidas Superstar - Passform og bruksområde

Adidas Superstar er en svært komfortabel og anvendelig sko. Den flate sålen gjør at kroppsvekten din blir jevnt fordelt på fotsålene, så du kan rusle byen rundt uten å få vondt i beina. Den brukes så klart til basket, det er tross alt det de originalt ble laget til, men i dag er det klart vanligst å bruke dem som hverdags –og fritidssko. Styler du dem rett, kan de til og med være kule til fest! Tenk denimskjørt eller en søt sommerkjole. Til gutta: oppbretta chinos!

Sko

|

Side 1 av 1

×
×
Favoritten er lagt til
Og der havnet en favoritt til i samlingen :)

Velg størrelse for å vise sko som passer deg!

For å holde styr på hvilke sko du har i handlekurven, hvilken størrelse du valgte å filtrere mm. bruker vi så kalte cookies. Gjennom å fortsette surfe på Footway.no godkjenner du at vi gjør det.×