Sko

93 treff

Skandinavias største

Billi Bi er kjent for passform, design, mote og kvalitet. Produksjonen utføres av firmaet Fransi A/S på velvalgte fabrikker i Italia og Spania, og bare den beste skinnkvaliteten brukes. Billi Bi er spesielt fokusert på enkel og sofistikert design, og har slik blitt et av Skandinavias ledende varemerker innen sko og støvletter.

Fiskeskinn på 1930-tallet

Fransi A/S ble etablert i 1936 av Søren og Evelyn Friss da de begynte å lage barnesko på en liten låve i København – siden den gang har firmaet vokst betraktelig, og i dag produserer de damesko i et forrykende tempo. I begynnelsen fantes det ikke tilstrekkelig med skinnmateriale, men det hindret ikke Søren og Evelyn, som istedenfor jobbet med blant annet fiskeskinn. Skinnet kom fra steinbit, ål og rognkjeks, og de lyktes med å utvikle attraktive og komfortable sko. Man tar hva man har, som skomakerne sier. Det er det de burde si, i alle fall. Firmaet hoppet flere skritt fremover etter at Søren og Evelyns sønn, Carl, kom inn i bildet. Han begynte allerede som 16-åring å jobbe som skomaker, og deretter reiste han til Italia for å studere design på høyt nivå på prestisjetunge Ars Sutoria – han ble uteksaminert med toppkarakterer og ble boende lenger enn planlagt for å jobbe på en skofabrikk. Takket være hans sans for design og kreative ferdigheter ble Carl Friis en viktig person innen den danske moteeliten på 60-tallet.

Oppkalt etter fransk blåskjellsuppe

Carls sønn Carsten troppet inn i firmaet på slutten av 80-tallet mens han studerte økonomi og juss ved Copenhagen Business School. Han startet merket Billi Bi i 1993, oppkalt etter yndlingsretten fransk blåskjellsuppe. Tanken bak merket var å introdusere en vågal nykommer, men over tid har Billi Bi vokst og blitt firmaets viktigste merkevare. I dag ledes firmaet av Carl og Carsten, på mange måter en perfekt blanding av to generasjoner og også en refleksjon av fortid, nåtid og fremtid. Inspirasjon fra gammelt og nytt. Naturligvis vil kunnskap og tradisjoner føres videre til neste generasjon, og generasjonen etter den, i det danske familieforetaget. Arbeidet med å utvikle nydelige sko i flott design vil sannsynligvis ikke avta, men heller øke. På Footway tilbyr vi et stort sortiment av Billi Bi, med damesko til alle anledninger, i mange farger og både til vinter og sommer. Enten du er på jakt etter utsøkte støvler, kjekke sandaler eller flotte støvletter, så finner du det du leter etter hos en av våre danske favoritter. Klikk på kategoriene våre ovenfor.

44330
SALG
FÅ IGJEN
FÅ IGJEN
FÅ IGJEN
Model 501
FÅ IGJEN
FÅ IGJEN
Side 1 av 2

93 treff
Når du surfer her tillater du cookies. Les merOK