Chukka Boots

587 treff

Chukka boots,eller ørkenstøvler som de også kalles, har økt enormt i popularitet de sisteårene. De fleste foretrekker chukka boots i semsket skinn, men skoene finnes i mangematerialer og modeller. Husk å ta godt vare på ørkenstøvlene dine! Skopleieforlenger livet til skoene. 
  
Chukka boots ble først brukt av militære, men ble populære fra 1940- til 60-talletsom et stilig element i hverdagsmoten. I dag er skoene vanlige først og fremstblant menn, men mange kvinner liker modellene også. 

Et par flotte chukka boots hjelper høststilen effektivt på vei. De kan kombineresmed et par chinos eller jeans, skjorter i beige eller brune nyanser og en flottullkåpe. Det karakteristiske ved chukka boots er det enkle, med få sømmer, fålissehull og rent design.

Clarks: først og størst

Clarks er et av våre mest populæremerker blant chukka boots og ørkenstøvler. Det var faktisk det engelske merketsom skapte en av verdens både første og mest populære chukkamodeller. ClarksDesert Boot ble utviklet på 1950-tallet og slet først med fremgangen, men dettesnudde etter at Esquire Magazine reklamerte for skoen. Moteredaktøren, OskarSchoefler, likte skoen og viet mye oppmerksomhet til den i bladet, både med tekstog bilder. Det førte senere til at Bronson Davies søkte om å få representerefirmaet i USA, lenge før det fantes i Storbritannia.

Beklager, vi prater i vei. Men de passer til alt.

Ja, vi vet det. Vi sier det ganskeofte, og om ganske mange forskjellige sko. For det første er det for at skofaktisk passer til veldig mye, og for det andre at mange sko ikke direkte fremheverdin stil hvis du prøver noe nytt – men derimot bidrar til en ny stil. 

Og når det gjelder chukka boots og ørkenstøvler er det mer sant enn noen gangfør: De passer virkelig til (nesten) alt. Dette er takket være detstrømlinjeformede designet, den diskrete utstrålingen og det beherskede uttrykket.Et par ørkenstøvler kan med fordel brukes til jeans, chinos og manchesterbukserog passer utmerket til bombejakker, frakker, denimjakker, vinterkåper og myemer. Husk på at et par flotte ørkenstøvler på en måte symboliserer det som gjørguttas stil tøff: enkelhet. Enkle, velsittende plagg oppnår mye mer enn å prøveå synes med alle mulige effekter. 

Hvis du vil matche dine ørkenstøvler enda bedre, prøv et par denimfargede buksersammen med et par lysere støvler. Kontrasten blir både tydelig og tøff.

Husk også at et par ørkenstøvler eller chukka boots ofte er semsket – som ikkeer direkte praktisk for den nordiske vinteren. Jo visst kan du ta vare på dinesemskede sko med impregneringsspray og vedlikehold, men hvis du vet at du skalvære ute i snø eller regn ofte, kjøp heller et par chukka boots i lær.

Side 1 av 10

587 treff
Når du surfer her tillater du cookies.×