Saueskinn Støvler

273 treff

En stund fantesde nesten bare i Australia. Langt fra catwalken, kjendiser og lengtende blikk.Så skjedde det noe og UGG ses nå overalt. Det australske merket skapte ikkebare en trend, men et fenomen. I dag er saueskinnstøvlene svært ettertraktet ogmange merker har satt sitt eget, smakfulle preg på skoene. Her har vi samletalle våre merker og du kan velge mellom UGG, Shepherd, Duffy, og flere andre.

 

Hvorfor saueskinn?

Saueskinn er bra på mange måter. Blantannet absorberer materialet fuktighet, noe som resulterer i at føttene holdesvarme og gode selv i regn og når føttene blir klamme. Fibrene i ull gjør atullen føles tørr selv om den inneholder så mye som 35 prosent fuktighet. Det erfordi de avgir energi når de mottar vanndamp. Saueskinn sender absorbertfuktighet ut i luften syv ganger raskere enn syntetiske materialer! En anneneffekt blir at vår egen temperatur reguleres bedre, og derfor blir man ikkelike svett i ull, lam og saueskinn. Andre fordeler er at det er enkelt å vedlikeholdematerialet – det er jo faktisk en grunn til at søyer, lam og værer trives utendørs,uansett vær. Ullen deres er på en måte selvrensende takket være det naturligefettet. Ofte holder det med å lufte sine saueskinnsko for at de skal holde segfreshe lenger. Og vi kan fortsette. Det kryr av fordeler, eller hva sier du omat materialet er godt mot huden, mer motstandsdyktig mot bakterier, aktivererblodsirkulasjonen og immunforsvaret? Materialet føles dessuten nesten aldrikaldt.

Match saueskinnstøvlene dine

Avhengig av modell, så kan du matche frittmed dine saueskinnstøvler. En morsom ting som du kan prøve er å matche skoenemed hudfargen din – det gir deg et naturlig utseende som også fremhever restenav klærne dine. Lange strikkete gensere er også en annen hit – gjerne i gråtteller beige. Du kan også prøve en fin blazer eller hvorfor ikke en kortbomberjakke? Bluser i forskjellige mønster passer også bra med et par saueskinnsko,og hvis du vil være litt vågal kan du prøve jakke med frynser.

Ta vare på saueskinnstøvlene dine

Hvis utsiden på saueskinnstøvlenedine er semsket, bør du tenke som vanlig. Semsket skinn er ikke optimalt forbruk i snø og regn selv om du impregnerer dem. Det finnes en risiko at støvlenemister passformen og ser litt sjuskete ut dersom du bruker dem i slask ogveisalt. Ikke gøy. Hvis derimot utsiden er i behandlet skinn, bør du ogsåimpregnere dem og da kan du med god samvittighet bruke skoene i regn og snøvær– med forutsetning at du behandler dem kontinuerlig.
Side 1 av 5

273 treff
Når du surfer her tillater du cookies.×