Clarks, Sko

226 treff

Clarks - Britisk ikon

Britiske Clarks har blitt et globalt ikon. Med et enormt utvalg sko og mange klassiske favoritter har de oppnådd fremgang over hele verden.

Pelskledd start

I den lille byen Street ble Clarks etablert i 1825. Sammen med en venn bestemte Cyrus Clark seg for å satse på pels, ull og skinn. Litt senere lagde han matter av saueskinn og tok sin yngre bror James med på eventyret. De begynte også å lage tøfler, det første steget mot den industrien de i dag er enormt store i. På midten av 1800-tallet stilte de opp i – og vant – en konkurranse i katagorien for beste kalosjer. Tiden gikk, og etter noen litt tøffere år på begynnelsen på 1860-tallet, ble Clarks den første skoprodusenten i Storbritannia som mekaniserte produksjonen – dermed ble de sett på som ikke bare som et skoselskap, men også som teknologipionerer. Tiårene gikk, og på midten på 1990-tallet ble Clarks enorme internasjonalt, og cirka 10 år senere stengte de den siste fabrikken i Storbritannia for å satse på produksjon utenlands.

Populære sko

Et såpass stort firma som Clarks har naturligvis utrolig mange forskjellige sko, men noen stikker seg mer ut enn andre. Den desidert mest kjente kreasjonen er kalt Desert Boot og kom på 1950-tallet, designet av Nathan Clark – han var nemlig stasjonert i Burma under andre verdenskrig, og hadde fått i oppdrag av sin bror å bruke ”reisen” som inspirasjonskilde for en ny skomodell. Clarks Desert Boot fikk et realt løft, takket være suksesskampanjer i blant annet Esquire Magazine. En annen fremgangsrik Clarks-sko er Wallabee fra 1967, som med sitt enkle design og tykke gummisåle var forlokkende på mange. Nærstående var modellen Desert Trek, som også var populær på slutten av 1960-tallet.

På raske føtter

Selv om Clarks kanskje ikke direkte ser ut til å høre hjemme på en hiphopartist, var det faktisk mange rappere som valgte å kle undersåttene i Clarks, takket være mange jamaicanere som brukte dem til kostymene sine. Reggae og hiphopartister som Dillinger, Trinity, Little John og mange andre sang vilt i Clarks-sko. I en mer moderne kontekst har hovedpersonen i den utrolig populære TV-serien Breaking Bad, Walter White, brukt Clarks-sko.

Clarks på Footway

På Footway finner du Clarks til alle tenkbare anledninger. Vi har pensko, lavsko, høyhælte sko, tøfler, fôrede sko, joggesko og mange andre kule sko. Bruk filtrene våre til venstre for å finne nettopp dine favoritter fra Clarks. Vi tilbyr rask levering, gratis frakt og retur og naturligvis mange gode kundemedarbeidere som gjerne hjelper deg dersom du har spørsmål.

Innlegg om Clarks
L
Linnea -
M
Marita -
Vis flere innlegg
FÅ IGJEN
Side 1 av 4

226 treff
Når du surfer her tillater du cookies. Les merOK