Ecco, Sko

458 treff

Fra Bredebro til verden

Danske Ecco ble grunnlagt i 1963 i den lille byen Bredebro av Karl Toosbuy. Siden den gang har firmaet og salget vokst enormt, og i dag er merket et av de største i verden. Det familieeide firmaet beskjeftiger i dag nesten 20 000 personer, og skoene og deres andre lærprodukter selges i 88 land.

Ecco produserer kvalitetssko i lær som passer til alle anledninger. I utvalget deres finner du alt fra pumps og hoyhalte til sportssko – og alle er laget med den største omtanke og i høy kvalitet.

Lær til flere bransjer

Det tok omtrent tjue år før Karl Toosbuys vesle firma begynte å vokse. I 1980 nådde firmaet en milepæl med over en million solgte sko. Etterspørselen etter Ecco-sko økte så mye at firmaet valgte å legge produksjonen utenfor Danmark, til Portugal. I dag eier Ecco garverier i flere land, blant annet i Nederland, Thailand, Indonesia og Kina. Læret brukes ikke bare til Ecco-sko. De har også lykkes med å selge lær til deler av motebransjen, sportsindustrien og til og med til bilindustrien. I 1996 ble Futura dannet, et forsknings- og designsenter som etterhvert ble erstattet av et annet senter i Portugal i 2009. Ecco deltar i et forskningsprogram som har til formål å redusere miljøbelastningen som kan skje ved skoproduksjon.

Kreativt laboratorium

Etter at firmet valgte å flytte produksjonen utenlands, har flere fabrikker blitt opprettet, blant annet i Portugal, Slovakia, Thailand, Indonesia og Kina, og de utgjør cirka 80 prosent av produksjonen. Eccos internasjonale reise omfatter også ECCO Leather, laget i nederlandske Dongen. Her produseres ikke bare høykvalitetslær, men også noe som de har kalt «kreativt laboratorium», som har til formål å samle selgere, produksjonsledere, designere, markedsførere og teknikere til årlige Hot-Shop-tilstelninger. En perfekt måte å kombinere alle de individuelle komponentene som danner grunnlaget for merkets vakre sko på.

Datteren fortsatte reisen

Etter at Karl Toosbuy gikk bort i 2004, ble firmaet overtatt av datteren hans, Hanni Toosbuy Kasprzak, som ytterligere økte farten på firmaets internasjonale reise, som ble startet av hennes far. Blant annet var det under Hannis styre at firmaet åpnet garveri og skofabrikk i Kina. Hanni har vært mer eller mindre involvert i Ecco siden hun var 21 år, og tilbrakte et år i India for å lære seg alt om de ulike prosessene som inngår i skoproduksjon. Hennes mann, Dieter Kasprzak, tidligere designer, er også involvert i Ecco – og firmaet kommer til å forbli i familien.

Ecco på Footway

Eccos reise har pågått lenge, men nye grenser brytes stadig samtidig med at firmaet vokser og oppnår nye milepæler. I 2013 ble det for eksempel solgt 20 millioner Ecco-sko på verdensbasis. På Footway finner du mengder med flotte sko fra Ecco. Velg dine favoritter ved hjelp av våre effektive filtre her til venstre. Vi håper du finner det du leter etter. Lykke til!

Innlegg om Ecco
Z
Zenoba -
T
Terhi Willand -
Vis flere innlegg
First Navy
Irving Coffee
NYHET
FÅ IGJEN
Byway Black
FÅ IGJEN
Flowt Lion
SALG
Ukiuk Black
SALG
Flash Black
SALG
NYHET
Side 1 av 8

458 treff
Når du surfer her tillater du cookies. Les merOK