Fra Bredebro til verden

Danske Ecco ble grunnlagt i 1963 i den lille byen Bredebro av Karl Toosbuy.Siden den gang har firmaet og salget vokst enormt, og i dag er merket et av destørste i verden. Det familieeide firmaet beskjeftiger i dag nesten 20 000 personer,og skoene og deres andre lærprodukter selges i 88 land. Ecco produsererkvalitetssko i lær som passer til alle anledninger. I utvalget deres finner dualt fra pensko til sportssko – og alle er laget med den største omtanke og ihøy kvalitet.

Lær til flere bransjer

Det tok omtrent tjue år før Karl Toosbuys vesle firma begynte å vokse. I1980 nådde firmaet en milepæl med over en million solgte sko. Etterspørselenetter Ecco-sko økte så mye at firmaet valgte å legge produksjonen utenforDanmark, til Portugal. I dag eier Ecco garverier i flere land, blant annet i Nederland,Thailand, Indonesia og Kina. Læret brukes ikke bare til Ecco-sko. De har ogsålykkes med å selge lær til deler av motebransjen, sportsindustrien og til ogmed til bilindustrien. I 1996 ble Futura dannet, et forsknings- og designsentersom etterhvert ble erstattet av et annet senter i Portugal i 2009. Ecco deltari et forskningsprogram som har til formål å redusere miljøbelastningen som kanskje ved skoproduksjon.

Kreativt laboratorium

Etter at firmet valgte å flytte produksjonen utenlands, har flere fabrikkerblitt opprettet, blant annet i Portugal, Slovakia, Thailand, Indonesia og Kina,og de utgjør cirka 80 prosent av produksjonen. Eccos internasjonale reise omfatterogså ECCO Leather, laget i nederlandske Dongen. Her produseres ikke barehøykvalitetslær, men også noe som de har kalt «kreativt laboratorium», som hartil formål å samle selgere, produksjonsledere, designere, markedsførere ogteknikere til årlige Hot-Shop-tilstelninger. En perfekt måte å kombinere allede individuelle komponentene som danner grunnlaget for merkets vakre sko på.  

Datteren fortsatte reisen

Etter at Karl Toosbuy gikk bort i 2004, ble firmaet overtatt av datteren hans,Hanni Toosbuy Kasprzak, som ytterligere økte farten på firmaets internasjonalereise, som ble startet av hennes far. Blant annet var det under Hannis styre atfirmaet åpnet garveri og skofabrikk i Kina. Hanni har vært mer eller mindreinvolvert i Ecco siden hun var 21 år, og tilbrakte et år i India for å lære segalt om de ulike prosessene som inngår i skoproduksjon. Hennes mann, DieterKasprzak, tidligere designer, er også involvert i Ecco – og firmaet kommer tilå forbli i familien.

Ecco på Footway

Eccos reise har pågått lenge, men nye grenser brytes stadig samtidig med atfirmaet vokser og oppnår nye milepæler. I 2013 ble det for eksempel solgt 20millioner Ecco-sko på verdensbasis. På Footway finner du mengder med flotte skofra Ecco. Velg dine favoritter ved hjelp av våre effektive filtre her tilvenstre. Vi håper du finner det du leter etter. Lykke til!

Ecco sko online

|

Side 1 av 8

×
×
Favoritten er lagt til
Og der havnet en favoritt til i samlingen :)

Velg størrelse for å vise sko som passer deg!

MerkeEcco
Mine favoritter
  • Her vil alle dine favoritt sko bli lagret!
For å holde styr på hvilke sko du har i handlekurven, hvilken størrelse du valgte å filtrere mm. bruker vi så kalte cookies. Gjennom å fortsette surfe på Footway.no godkjenner du at vi gjør det.×