Sko

7 treff

Stell skoene dine som en investering som varer

Sko er en investering som bør vare lenge hvis du steller godt med dem. Regelmessig vask og skopuss, og fornuftig lagring av skoene gjør ikke bare at de holder lenger, det gjør også at du ser fin ut når du har skoene på. Det er ganske stor forskjell på et par brune pensko i skinn som er flekkete og synlig slitte, og et par sko som er pent stelt, med mykt skinn som fortsatt holder fargen godt etter mange års bruk. Finn en rutine for å holde skoene dine pene som passer for deg. Vi anbefaler skopuss i fire steg – vask, stell, beskytt, frisk opp. Bra skostell sparer lommeboka, og miljøet!

Hvordan steller man skoene best?

Du trenger ikke å investere i endeløse mengder med fancy produkter eller bruke timevis på å stelle skoene dine. Det kan gjøres både kjapt og enkelt med litt smart planlegging. Det første du bør gjøre er å vaske skoene. Hva du vasker med, vann eller andre produkter, kommer an på hva slags materiale skoene er laget av. Når skoene er rene (og tørre) behandler du de med produkter som beskytter og tilfører næring til materialet. Deretter bør du impregnere, noe som betyr at du beskytter skoen særlig mot vann, men også annet smuss som skoene kommer borti i løpet av en dag, som for eksempel salt. Til sist kan mange av oss med fordel friske opp innsiden av skoen litt for å fjerne lukt og ha sko som er like freshe på innsiden som utenpå.

Stell av skinnsko

Skinn er et mye brukt skomateriale fordi det både er pent og slitesterkt. Skinn kan holde seg fint i mange år med riktig stell, og det kan også se ganske rufsete ut uten stell. Vi gir deg noen generelle tips til hvordan du kan passe best på nye skinnsko. Skinn er et levende materiale som kan sprekke opp om det blir for tørt, akkurat som huden vår. Har du kjøpt blanke skinnsko, som er noen av de mest typiske skinnskoene, har de som regel veldig god holdbarhet fordi de allerede er grundig behandlet. Når du rengjør skinnsko før pussing, bruk gjerne en skobørste for å få bort alt smuss. Smør deretter på pleiende skokrem som bør sitte på i ti minutter, og puss så med skobørste for å få skokremen inn i skinnet, og for glans. Og når du bruker impregneringsspray lønner det seg å holde 15 cm avstand, og la skoene tørke i 24 timer for best mulig resultat. Lykke til!

Side 1 av 1

7 treff
Når du surfer her tillater du cookies. Les merOK