MICHAEL Michael Kors, Sko

9 treff

Michael Kors er visjonær og leverandør for en tidløs chic mote. Han er en prisbelønnet designer innen luksuriøse accessories og sko. Skoene har vanligvis en eksklusiv fargepalett i svart, hvitt, beige, gull og rødt. Den velkjente MK-logoen sitter ofte som prikken over i-en på kreasjonene. Han startet sin karriere tidlig, og i dag selges kreasjonene hans over hele verden. På Footway finner du hans stilrene designersko i en rekke modeller.

Bak alle store bedrifter finner man før eller senere en person som alt kan spores tilbake til. Selvsagt gjelder det for motebransjen også – og kanskje i enda større grad. Ralph Lauren, Manolo Blahnik og Donatella Versace er flere kjente moteskapere som styrer sine imperier mer eller mindre med jernhånd.

En annen er Michael Kors. Med utholdenhet, klare visjoner og en fantastisk evne til å finne sitt publikum har den 56 år gamle amerikaneren banet vei for sitt merke.

Startet som femåring

Michael Kors ble født i New York på slutten av femtitallet, og var sønnen til en tidligere modell og en student. Allerede som femåring designet han sin mors bryllupskjole til hennes andre bryllup – trolig fattet han interesse for design og mote med tanke på morens tidligere jobb som modell. Michael fortsatte i samme tempo, og som tenåring solgte han sine egne klær fra kjelleren før han søkte og fikk plass på Fashion Institute of Technology på Manhattan i New York.

Hoppet av college

Men det ble et kort collegeopphold for Michael. Etter bare ni måneder hoppet han av. Det gikk ikke lenge før han fikk jobb i en butikk og fikk sjansen til å selge sine egne kreasjoner der. Raskt etter dette ble han oppdaget av ingen ringere enn motedirektøren for den store luksuskjeden Bergdorf, og nå skjøt karrieren hans fart for alvor. På 80-tallet utvidet Michael Kors salget og ble et stammerke i flere store luksuskjeder i USA.

I dag er Michael Kors et av verdens største moteikoner, og merket utgjør hovedsakelig to linjer: Michael Kors Collection og MICHAEL.

Ansvar og omtanke

Med makt kommer ... kanskje ikke alltid ansvarsfølelse. I det minste ikke alltid for veldedighet. Men Michael Kors har gjennom alle år blitt kjent for at han alltid tenker på de resurssvake og hvordan penger kan benyttes til forskning på sykdommer. Et eksempel er organisasjonen God’s Love We Deliver, som leverer mat til HIV- og aidssyke. Han har også fått utmerkelser og priser for sitt arbeid som pådriver for kreftforskningen. Det seneste er «Watch hunger stop», et samarbeid med FNs World Food Programme for å bekjempe hungersnød. For hver av hans spesielt designede klokker som selges, får 100 barn i nød mat.

Michael Kors på Footway

På Footway har vi sko fra underlinjen MICHAEL, som preges av særegent design og prisverdig eleganse. Her er rålekre støvletter, kule støvler, høyhælte sko, sportssko og mye annet. Finn dine nye favorittsko hos en av verdens fremste motedesignere – kjent for sine «ready to wear»-kolleksjoner og sitt stilrene designspråk.

Innlegg om MICHAEL Michael Kors
F
F l -
:
:-) -
Vis flere innlegg
Side 1 av 1

9 treff
Når du surfer her tillater du cookies. Les merOK