Sko

729 treff

Størst, best og vakrest

Nike ble grunnlagt i 1964 under navnet Blue Ribbon Sports, og ble døpt om til Nike i 1971. Navnet kom fra den greske gudinnen Nike, og firmaet har siden den gang vokst til et av verdens største innen sko og sportsklær.

Sport og popkultur

I dag produserer Nike sportssko, fritidssko, løpesko, fotballsko, golfsko, basketballsko og sko til en rekke andre disipliner. Få skoprodusenter og sportsmerker har hatt like stor gjennomslagskraft og innflytelse på omverdenen som Nike. De har vært synlige blant verdens fremste utøvere i en rekke sportsgrener, i filmer, i musikk og i all annen tenkelig populærkultur. Nevn for eksempel Air Jordan, og alle vet hva du snakker om. Sannsynligvis kjenner flere til skoene enn til basketballspilleren Michael Jordan.

Flere veier til suksess

Nike har utmerket seg gjennom innovasjon, moteinnflytelse og merkegjenkjennelse. Med en nesten nådeløs evne til å fortelle kundene sine hva de vil ha – før de vil ha det – har de etablert seg som selveste gudinnen på tronen av sportsklær og sportssko. Blant utøvere som bruker Nike sko og klær kan vi nevne Christiano Ronaldo, Mo Farah, Rory McIlroy, LeBron James og mange andre. Historiske idrettsutøvere som den amerikanske løperen Steve Prefontaine og Michael Jordan har også samarbeidet med Nike.

Running boom og basketball boom

Steve Prefontaine, som hadde Nikes grunnlegger Bill Bowerman som trener, var en av ildsjelene bak den store «running boom» som startet på 1970-tallet og fortsatte på 80-tallet. Omtrent 25 millioner amerikanere begynte å løpe som et resultat av suksessen til Steve Prefontaine og andre amerikanske løpere. Trolig løp flesteparten av de 25 millioner amerikanerne i et par Nike-sko. Michael Jordans samarbeid, som resulterte i de ekstremt populære Air Jordan skoene, førte til en av Nikes største salgssuksesser noensinne. Hver eneste jente og gutt, kvinne, mann og barn ville fare rundt i et par nye Jordans – og slik er det til og med i dag.

Magisk stilstempel

Du satser kanskje ikke på en karriere innen basketball eller løping, men elsker likevel å drive sport med Nike-sko? Vi forstår deg. Et par sporty, moderne og stilrene Nike-sneakers går ikke ubemerket forbi og er et effektivt motestempel. Det er noe magisk med Nike – mer enn et merke, mer enn en livsstil, mer enn et konsept.

I dag kjennetegnes Nike-skoene av lett vekt, innovativt design og allsidighet. Bare se på deres moderne løpesko, som Nike Free, Nike Flyknit og Nike Air Zoom. Bare ved synet rykker det skikkelig i ben og føtter – som et dypt indre ønske om å få løpe, eller fly, fremover. Vi gjør det enkelt for deg – finn dine drømmekategorier ovenfor og søk på nettopp dine Nike-favoritter på Footway.

Populære modeller Nike-modeler

FÅ IGJEN
FÅ IGJEN
Side 1 av 13

729 treff
Når du surfer her tillater du cookies. Les merOK