Sko

1 044 treff

Reebok er et av verdens største sportsmerker, og skoene deres er ikke bare populære i idrettssammenheng, men er synlige overalt i motebildet. Med attraktivt design og funksjonalitet passer Reebok for alle. Klikk her for å komme til Reebok Classic.

Oppkalt etter en antilope

Reebok oppsto i Storbritannia på slutten av 1800-tallet, da Joseph William Foster begynte å selge taggete løpesko. Han mente at skoene hans passet for alle, ikke bare løpestjerner, og solgte derfor enklere løpesko til et allment publikum. Under OL i Paris i 1924 brukte alle de britiske utøverne Reebok. Men skomerket gikk ikke under dette navnet før mange år senere, nærmere bestemt i 1958, da grunnleggerens barnebarn Joe og Jeff tittet i et sørafrikansk oppslagsverk. Der fant de «grey rhebok»-antilopen, som ble skomerkets navn. På åttitallet kom aerobics-bølgen, og Reebok skjøt frem på grunn av deres Freestyle-sko, som var designet for kvinner og aerobics. Ansiktet utad for både Reebok og aerobics var kvinnen bak Step Aerobics: Gin Miller. I 1983 solgte Reebok sko, sportsklær og sportsutstyr for 13 millioner dollar.

To giganter ble til én

I 2005 kjøpte adidas Reebok, men beholdt merket under det opprinnelige navnet. Med denne fusjonen kom to av de største sportsmoteaktørene sammen – og avtalen var verdt nesten 4 milliarder dollar. Det resulterte også i at adidas erstattet Reebok som sponsor for NBA.

Smarte sportssatsinger

Helt siden starten har Reebok satset på mange forskjellige sportsgrener – og blitt store i flere av dem. Det begynte med løping, og deretter aerobics og basketball. I nyere tid har merket også lyktes med å havne i frontlinjen for nye sportsgrener som trekker et stort publikum. De har blant annet vært involvert i crossfit, trenings- og konkurransefenomenet som tok verden med storm i 2011. Her finner du våre Reebok Crossfit sko.

En annen sportsgren Reebok har engasjert seg for, er kampsport, nærmere bestemt i samarbeid med den amerikanske organisasjonen Ultimate Fighting Championship (UFC). I 2012 ble det inngått en seks år lang kontrakt mellom partene, og Reebok er i dag hovedsponsor for ligaen. Dette var en kontrakt som ble omdiskutert av flere grunner, blant annet fordi den var sterkt begrensende på utøvernes muligheter til å opprette egne sponsorkontrakter. En bedre kjent idrettsgren er baseball, der Reebook har vært offisiell hovedsponsor av sko siden 2004. Reebok er også sponsor innen mange andre sportsgrener, inkludert tennis og hockey.

Populære sko

Reebok har mange kjente sko i sitt sortiment som på en eller annen måte har blitt synliggjort i popkulturen. I forbindelse med den tidligere nevnte aerobics-bølgen kom Reebok Freestyle, som i dag ikke bare er kjent for aerobics men som også har lykkes med kunststykket å bli en av verdens mest kjente skomodeller. Du kan blant annet se skoen på Mick Jaggers føtter i videoen Dancin’ in the Street. I 1989 lanserte Reebok Pump-modellen som ble en stor suksess. Skoen er designet for basketball, men passer godt til street fashion. I 2010 kom Reebok Zig, som med sin tykke, taggete såle fikk mye oppmerksomhet.

Reebok på Footway

På Footway finner du over 500 par sko fra Reebok, alt fra sneakers, sportssko og løpesko for damer, menn og barn. Vi leverer lynraskt, med fri frakt og retur. Selvfølgelig har du alltid 180 dagers angrefrist. Vi håper du finner dine nye Reebok-sko her hos oss.

FÅ IGJEN
FÅ IGJEN
Side 1 av 18

1044 treff
Når du surfer her tillater du cookies. Les merOK