Sko

382 treff

Sneakergiganten

På festivalen, til et sammensatt antrekk eller hjemme på verandaen – Converse er merket som har lyktes med å bli et av verdens største innen sneakers, og de passer til nesten alt. Fra å være rendyrkede sportssko har Converse i løpet av årene funnet frem til både herremote og damemote, og tilbyr i dag mange flotte modeller som kan passe til enhver stil.

Stjernen: One Star

Skoene fra Converse kommer i tre hovedformer: One Star, Chuck Taylor All Stars og Jack Purcell. Disse tre modellene har et hundretalls farger og stiler. Originalen kom ut på 1970-tallet, men har siden den gang blitt oppdatert i flere farger. One Star ble store på nittitallet, først og fremst innen alternativ kultur, der skate og street møttes i en herlig symbiose. Spesielt innen skate har Converse helt siden 2009 drevet sin skateboardlinje med navnet CONS, med kjørere som Kenny Andersson, Nick Trapasso, Sammy Baca og Ethan Fowler. I 2014 lanserte Converse en mer moderne skatevariant av den populære skomodellen «Weapon» – kalt «”CONS Weapon skate». I dag kommer CONS sneakers i flere farger og modeller – let deg frem til din favoritt.

Populære «Chucks»

Ikke mange sneakers ser like godt ut med et par jeans som et par utslitte «Chucks». Modellen er enormt populær og har i utgangspunktet ikke endret utseende siden lanseringen i 1917 – da skoene bare ble kalt «All Star». Navneskiftet kom i forbindelse med at Converse sponset basketballspilleren Charles «Chuck» Taylor, som ikke bare spilte basket, men også solgte skoene – og til og med forandret på modellen i henhold til egne ønsker. Den klassiske hvite og svarte skoen som kjennetegner All Stars, kom først i 1949, da den hvite fargen lengst fremme og de hvite lissene endte opp på den ellers svarte skoen. Alle våra Converse All Star-modeller finner du her.

Jack Purcell

I løpet av 1970-tallet kjøpte Converse rettighetene til sneakermerket Jack Purcell, som den gang var del av B.F Goodrich Company of Canada. Jack Purcell, en kanadisk verdensmester i badminton, hadde designet sko for firmaet. Skoene minner mye om All Stars, og fikk tidlig kallenavnet «Smilies» takket være det klassiske smilet fremst på skoen. I likhet med sine søsken i Conversefamilien finnes det utrolig mange Jack Purcell-sko, og det kan være vanskelig å velge blant så mange flotte modeller.

Fra outsider til ikon

I dag brukes ikke Converse til sport i like stor grad, men merket har blitt et moteikon som stadig kommer med lekre sneakers til et sultent publikum. Mye av sjarmen i skoene er det klassiske designet og modeller som kan kombineres med klærne dine på flere måter for å avrunde stilen din. På Footway finner du både herresko og damesko fra Converse, i mange ulike modeller og farger. Surf rundt på siden vår og finn nettopp dine favorittsneakers!

Side 1 av 7

382 treff
Når du surfer her tillater du cookies. Les merOK