Gladiatorsandaler

36 treff

Gladiatorsandaler – innovativ design i en tusen år gammel sko

Som navnet antyder, stammer gladiatorsandalene fra det antikke Romerriket da romerske gladiatorer brukte denne type skosandaler i kamper og på arenaen foran et massivt publikum. Hvem kunne noensinne trodd at denne skoen fra antikken skulle bli en trendsetter i dag? Gladiatorenes sandaler var laget for å kunne tåle blodige strider. Dagens gladiatorsandaler er imidlertid noe helt annet: Moteriktige sko som har blitt et symbol for alle high fashion-fantaster.

Den perfekte sandalen for alle anledninger

Allsidigheten bak gladiatorsandalen er nok det som har gjort den til en såpass populær sko. En rekke kjendiser strener også rundt i dem, for eksempel Gwyneth Paltrow som med sin unike stil er fotografert i herlige, gullfargede gladiatorsandaler, og Emily Blunt som gjerne viser frem hvor fint det er å gå rundt med et par slike. Det finnes en rekke forskjellige modeller å velge blant, og det beste av alt er at du kan bruke de overalt, på coctailparty, stranden, shoppingrunden, kveldsturen og restauranten. Gladiatorsandalen er en all-round-klassiker som passer best sammen med et linskjørt eller en søt, mønstret kjole, men også et par korte jeansshorts ser kul ut med disse sandalene. Du får de med både lav og høy snøring i klassisk brunt, svart eller grått. Leter du etter noe som skiller seg ut i mengden, kommer du også til å finne lekre, glamorøse modeller i sølv og gull som piffer opp enhver festkjole.

Inspirert av de antikke gladiatorene

Gladiatorsandalene henter inspirasjonen sin fra gladiatorenes historie da Romerriket var et utrolig sterkt imperium med utallige arméer og et bredt territorium som strakte seg helt inn i Asia. En del av gladiatorene var fanger som ble hentet fra fremmede land. Andre var frivillige som ble utdannet på gladiatorskoler under tøff og hard disiplin. Det fantes en tid da også kvinner kunne bli gladiatorer, men dette ble senere forbudt. Selv om vi ikke akkurat deler romernes blodtørstige kultur, kan man ikke nekte for at de har etterlatt seg en rik kulturarv. Gladiatorsandalene er et viktigt bidrag som i dag har blitt enormt populært innen moteverden.

Gladiatorsandaler hos Footway

Footway har et bredt sortiment av gladiatorsandaler i mange forskjellige farger og modeller. Tiden da disse kun var laget for en praktisk funksjonalitet er forbi, og i dag er de en moderne stilfaktor. Uansett om du leter etter kjente merker eller mindre nykommere, er det en god del å finne hos Footway når det blir aktuellt med gladiatorsandaler."

75-48857 Black
SALG
67985-45 Granit
75-99502 Black
75-48857 White
SALG
Creta Black
SALG
Misia Black
SALG
Botanic Ivy Cream
SALG
Raiven2 Black
SALG
Hanky Beige
SALG
Vina Black
FÅ IGJEN
Creta Black
SALG
Array Black
SALG
Olimpia Black
SALG
Penny Black
SALG
Side 1 av 1

36 treff
Når du surfer her tillater du cookies. Les merOK