Høye Gummistøvler

255 treff

Er du på jakt etter et par solide gummistøvler? Stopp her,i så fall. Her har vi samlet våre høye gummistøvler, som er beregnet forfritid, turgåing, jakt, hagearbeid eller helt enkelt for å holde beina tørre.

Med et par ordentlige gummistøvler er du beskyttet mot vann og skitt, uansettom du skal ut på  jakt eller gå tur.Gummistøvler har blitt moteriktige og får mer respekt – noe vi selvsagt syneser moro. Å lage en god gummistøvel er ikke noe som er gjort på et blunk, dettar tid og krever ferdigheter. Forskjellen fra å lage et par robuste lærstøvlerer ikke så stor som du kanskje tror.

Lages for hånd

Gummistøvler i naturgummi, blant annet hos den svenske produsentenTretorn, lages for hånd. Akkurat som ved produksjon av andre støvler begynnerman innenfra og jobber seg utover rundt lesten. Når man lager støvler inaturlig gummi, kan støvelen inneholde så mye som 70 ulike deler. I et intervjumed Sydved fortalte Glenn Ekstrand, produktsjef på Tretorn, at gummistøvlenefaktisk produseres på samme måte som i 1950, selv om gummiblandingene er endret.Produksjonen tar opptil 2,5 timer. I dag brukes nesten alltid syntetisk gummisom er fremstilt fra petroleum, og det er ingen støvler som i sin helhet erlaget av naturgummi.

Noe å vurdere

For å trives så bra som mulig i dine nye gummistøvler, harvi samlet noen råd til deg. Husk på at gummistøvelen skal være fleksibel ifrontpartiet. Når du presser foten nedi støvelen, skal det kjennes litt trangt,ellers er støvelen for stor. Når du har satt foten nedi, skal den kjennes littromslig – og husk at du ikke skal velge en størrelse større enn du bruker for åfå plass til sokker. Nesten alle gummistøvler lages spesielt med sokker itankene. 

Hvis du er engasjert i hagestell, vær forsiktig med leire. Den tørker nemlig utgummien og kan føre til at støvlene sprekker. Skyll alltid av støvlene dine nårdu har vært i gjørme med dem. Etter at du har skylt dem, ikke varm dem på radiatoreller i tørkeskap – gummistøvler avviser ikke bare vann, men trives heller ikkei varme, for da blir de uttørket. Vær også bevisst på hva du skal bruke dinenye gummistøvler til. Akkurat som med andre skotyper, så passer enkelte støvlerbedre til bestemte formål. Et par støvler som er laget til turgåing, passer kanskjeikke like bra til hagearbeid, og omvendt. Ikke alle gummistøvler er som andregummistøvler! 

Uansett hva du leter, etter så håper og tror vi at du finner det her hos oss!

Side 1 av 5

255 treff
Når du surfer her tillater du cookies.×