Høye Gummistøvler

85 treff

Er du på jakt etter et par solide gummistøvler? Stopp her, i så fall. Her har vi samlet våre høye gummistøvler, som er beregnet for fritid, turgåing, jakt, hagearbeid eller helt enkelt for å holde beina tørre.

Med et par ordentlige gummistøvler er du beskyttet mot vann og skitt, uansett om du skal ut på jakt eller gå tur. Gummistøvler har blitt moteriktige og får mer respekt – noe vi selvsagt synes er moro. Å lage en god gummistøvel er ikke noe som er gjort på et blunk, det tar tid og krever ferdigheter. Forskjellen fra å lage et par robuste lærstøvler er ikke så stor som du kanskje tror.

Lages for hånd

Gummistøvler i naturgummi, blant annet hos den svenske produsenten Tretorn, lages for hånd. Akkurat som ved produksjon av andre støvler begynner man innenfra og jobber seg utover rundt lesten. Når man lager støvler i naturlig gummi, kan støvelen inneholde så mye som 70 ulike deler. I et intervju med Sydved fortalte Glenn Ekstrand, produktsjef på Tretorn, at gummistøvlene faktisk produseres på samme måte som i 1950, selv om gummiblandingene er endret. Produksjonen tar opptil 2,5 timer. I dag brukes nesten alltid syntetisk gummi som er fremstilt fra petroleum, og det er ingen støvler som i sin helhet er laget av naturgummi.

Noe å vurdere

For å trives så bra som mulig i dine nye gummistøvler, har vi samlet noen råd til deg. Husk på at gummistøvelen skal være fleksibel i frontpartiet. Når du presser foten nedi støvelen, skal det kjennes litt trangt, ellers er støvelen for stor. Når du har satt foten nedi, skal den kjennes litt romslig – og husk at du ikke skal velge en størrelse større enn du bruker for å få plass til sokker. Nesten alle gummistøvler lages spesielt med sokker i tankene.

Hvis du er engasjert i hagestell, vær forsiktig med leire. Den tørker nemlig ut gummien og kan føre til at støvlene sprekker. Skyll alltid av støvlene dine når du har vært i gjørme med dem. Etter at du har skylt dem, ikke varm dem på radiator eller i tørkeskap – gummistøvler avviser ikke bare vann, men trives heller ikke i varme, for da blir de uttørket. Vær også bevisst på hva du skal bruke dine nye gummistøvler til. Akkurat som med andre skotyper, så passer enkelte støvler bedre til bestemte formål. Et par støvler som er laget til turgåing, passer kanskje ikke like bra til hagearbeid, og omvendt. Ikke alle gummistøvler er som andre gummistøvler!

Uansett hva du leter, etter så håper og tror vi at du finner det her hos oss!

3 FOR 2
3 FOR 2
Icefighter Black/Grey
3 FOR 2
3 FOR 2
Arctic Sport Hi Black
3 FOR 2
3 FOR 2
3 FOR 2
Rub 1 Black
3 FOR 2
Foxy Black
3 FOR 2
Hedda Black
3 FOR 2
Scout S Green
3 FOR 2
ARCTIC WEEKEND BLACK
3 FOR 2
3 FOR 2
Touring III Black
3 FOR 2
3 FOR 2
Original Short Navy
3 FOR 2
CHORE
3 FOR 2
3 FOR 2
Lisa Black
3 FOR 2
Balder Black/multi
3 FOR 2
Arctic Adventure
3 FOR 2
Rub1 Atmosphere
3 FOR 2
3 FOR 2
Hedda Vinter Black
3 FOR 2
3 FOR 2
3 FOR 2
Foxy Vinter Black
3 FOR 2
Strong S Green
3 FOR 2
Classic 2.0 Black
3 FOR 2
Anna Zip Black
3 FOR 2
90-33044 Black
3 FOR 2
3 FOR 2
Pacy II Black
3 FOR 2
Fauna Green
3 FOR 2
Strong S Black
3 FOR 2
Rub15 Atmosphere
3 FOR 2
3 FOR 2
Rub1 Eggpant
3 FOR 2
Full Klaff
3 FOR 2
Classic Black
3 FOR 2
3 FOR 2
Festival Yellow
3 FOR 2
Terräng Green
3 FOR 2
3 FOR 2
Festival Navy
3 FOR 2
3 FOR 2
Side 1 av 2

85 treff
Når du surfer her tillater du cookies. Les merOK