Toms Sko Online

314 treff

Sko til veldedighet

Toms ble grunnlagt i 2006 av Blake Mycoskie, som var inspirert av detradisjonelle argentinske skoene «alpargata». Blakes intensjon var å starte enbedrift som bygde på One for One-konseptet, som betyr at for hvert solgteprodukt blir også et produkt donert til veldedighet. Og siden den gang har Tomsdonert over 1 million sko til trengende og sårbare barn. Toms har på kort tidblitt svært populære verden over, og skoene er tilgjengelige i en rekke fargerog materialer. Alle modeller har den gode og dempende innersålen i semsketskinn.

Argentina-reisen inspirerte

Ideen til Toms oppsto da Blake var på reisefot i Argentina. Der så han mangebarn som manglet sko, og han fikk et fryktelig innblikk i hva det kan innebære:sprukne føtter, sykdommer og alvorlige helseproblemer. Blake har sagt i etintervju at han var klar over at mange barn i verden manglet sko, menArgentina-reisen åpnet øynene hans for hva det virkelig betydde. Blake var en erfarenentreprenør og hadde tidligere startet ulike virksomheter, blant annet et vaskefirmaog en nettbasert førerkortskole. Sistnevnte solgte han senere for å kunne satsepå Toms.

Kundene strømmet til

Ideen var ikke revolusjonerende: Å donere et par sko for hvert solgte par. Derimotvar den vellykket – kundene strømmet til Toms fordi de på en enkel måte kunnebidra til en bedre verden for barn. Forretningsmodellen har blant annet blittbeskrevet som å være «bygget utelukkende for formålsmaksimering» – altså atToms ikke bare selger sko, men at de også selger sine idealer. Kundene blirbidragsytere direkte gjennom skokjøpene.

Kommer fra Pyreneene

Skoene er av den tradisjonelle argentinske alpargata-typen, også kjent somespadriller. Skoen kommer fra Pyreneene mellom Frankrike og Spania. De lave,flate skoene er laget i lær eller stoff og med en jutesåle. Ordet «espadrille»kommer fra fransk og er avledet fra en gresstype som er vanlig rundt Middelhavet.Skoene har en historie som går tilbake til 1300-tallet, og noen hevder at dengår så langt som 4000 år tilbake. Skoene ble virkelig populære i USA på 1940-tallet,blant annet takket være filmen Key Largo (1948), der skuespilleren LaurenBacall viste seg i dem.

40 land

I dag er skoene veldig populære, ogToms har levert sko til barn i 40 land, inkludert USA, Rwanda, Haiti ogSør-Afrika. I det sistnevnte landet samarbeidet Toms også med skuespillerenCharlize Theron i Africa Outreach Project. Sammen har de produsert spesiellebegrensede versjoner av skoene, og overskuddet gikk til utdanning og medisin fortrengende barn. Andre større samarbeid er for Movember Foundation – bevegelsensom bruker barten som symbol for menns helse (nærmere bestemt prostata- ogtestikkelkreft). Toms har lyktes med å kombinere en effektiv forretningsmodell medå hjelpe trengende barn, og har inspirert flere andre firmaer til å jobbe påsamme måte. 


Vi håper du finner dine nye favorittsko fra Toms her på Footway.

Side 1 av 6

314 treff
Når du surfer her tillater du cookies.×