UGG, Sko

4 treff

Slapp av med stil

Ugg stammer fra Amerikas solfylte vestkyst. Med funksjonelt saueskinn og en urokkelig kjærlighet både for en aktiv og avslappet livsstil, har Ugg blitt et av verdens største skomerker som spesialiserer seg på saueskinnsko.

Saueskinn er perfekt for strandlivet

Det pågår en diskusjon om hvorvidt saueskinnsstøvlene stammer fra Australia eller New Zeeland, akkurat som at det snakkes om navnet ”Ugg”, hvor både surferen Shane Stedman og Frank Mortel hevder at de var først ute med navnet. Skomerket Ugg råder det imidlertid mindre tvil om. Merket ble startet av den australske surferen Brian Smith og Doug Jensen i California i 1978. Jensen solgte imidlertid sin del av firmaet til Smith. Brian Smith startet firmaet da han raskt forstod fordelene med saueskinn. Materialet tilpasser seg etter miljøet rundt, og derfor kunne de holde varmen når det var behov for det, men også fungere under varme somre takket være at de ikke holder på fukt. Med andre ord var skoene en drøm for strandlivet i California.

Å selge en livsstil

Fra surfekulturen fulgte en naturlig arv: Kombinasjonen av sport med en avslappet livsstil. Surferne ansås som ”beach bums”, som bare hang rundt på stranden. Det virket som om mange glemte at de tilbrakte mesteparten av tiden i havet – og utøvde en svært krevende sport. I og med at Ugg fikk representere den californiske livsstilen, økte merket i popularitet. På midten av 1980-tallet var skoene i annenhver surf-shop langs kysten. Det store gjennomslaget skulle imidlertid vente på seg. Veien fra strendene til storbyen var ikke altfor enkel, men takket være at kjendiser og motekjennere likte skoen, gikk det rett vei til slutt. Under slutten av 1990-tallet lyktes Ugg med å selge mer enn bare sko: De solgte hele den avslappende stilen til alle storbybeboere, og Ugg nådde helt ut til Chicago.

Via New York til verden

Når Oprah Winfrey annonserte at hun elsket sine Uggs, oppnådde merket en enda større suksess. Takket være at mange store kjendiser valgte Ugg når de slappet av hjemme, lyktes Ugg med å ta seg inn i den tøffe motebransjen i New York. Siden en tid tilbake lager Ugg mer enn bare saueskinnsstøvler, de lager også sandaler og tøfler, noe som også økte interessen. I etterdønningene etter suksessen i New York, var steget til Europa kort, og på midten av 00-tallet var Ugg på plass her, og senere også i Kina og Japan. Etter 2010 meddelte Ugg at de ville ta noen steg tilbake og dermed tilbake til sport og aktiviteter, som havnet i skyggen til fordel for den fasjonable moten. Reisen er med andre ord langt fra over.

Ugg på nett hos Footway

Hos Footway liker vi Ugg like mye som resten av verden. Det funksjonelle saueskinnet gjør at skoene puster, slipper ut fukt og beholder varmen når det trengs. Det gjør de perfekte for en rekke livs- og motestiler. De passer utmerket til å bruke når du sitter foran peisen i et par pyjamasbukser, i byen med blekte jeans og en grovstrikket kofte, som på kalde turer iført en sporty vinterjakke.

I begynnelsen ble det produsert Ugg i få farger, men alt ettersom merket økte i popularitet, kom modellene i flere, sprakende farger. I dag er det kjempeenkelt å finne et par Uggs uansett hvilken farge du ønsker å matche med.

Her hos Footway har vi samlet over 180 par Ugg-sko, alt for at du skal finne et par saueskinnsfavoritter som du kan bli fornøyd med!

Innlegg om UGG
M
Mona -
H
Hanna -
Vis flere innlegg
Billigkroken
Side 1 av 1

4 treff
Når du surfer her tillater du cookies. Les merOK