Vans Sko Online

357 treff

Klassiskeskateboardsko

Amerikanske Vans har produsert og solgt klassiskeskateboardsko siden 1966. I dag er de et verdenskjent merke, og deres lave skomed tykk såle er ikke bare synlige på skateboardkjørere, men overalt.

Beskjeden start

I 1966 startet brødrene Paul, James og Stephen VanDoren varemerket, som den gang hadde fullt fokus på å selge tekniske sko tilskateboardkjørere. I starten var det på ekte grasrotnivå: I butikken stod tommekasser fordi de ganske enkelt manglet sko. Når kundene kom inn i den lille butikken,måtte en av brødrene eller vennene deres skynde seg for å lage skoene ikke så langtderfra. En av de første dagene ble det så mye rot med kassaapparatet at kundeneble bedt om å komme tilbake neste dag – noe alle 12 gjorde.

Sålen samlet kundene

Den karakteristiske «vaffelsålen» ble skapt etter myeeksperimentering for å få en yttersåle som var mer holdbar mot slitasje. Medden tykke sålen kunne skaterne i Huntington Beach og mange andre steder rundtom i California lettere manøvrere brettene sine blant palmene. Vans-skoene bleraskt populære blant kundene – også takket være at brødrene lagde spesialskotil de som ønsket det.

Hjelp fra kjendiser

Årene gikk, Vans vokste, og på 1970-tallet var logoensynlig overalt i Sør-California. Som drahjelp ble skateboarding enda merpopulært, både som sports- og kulturfenomen. Det som tidligere hadde vært enerstatning for surfing, hadde blitt noe eget – som trakk flere besøkende ogutøvere. Når en sportsgren vokser, kommer stjernene, noe som bidrar til videre vekst.Innen skateboard het to av disse Tony Alva og Stacy Peralta. De var lokalelegender som ga skateboardsporten en skikkelig dytt i riktig retning. I 1975 samarbeidetde om Vans #95, i dag kjent som Era, merkets vanligste, største og stiligstemodell. Den tok helt av og ble et naturlig valg for skatere rundt om i USA, takketvære livlige fargekombinasjoner og godt grep.

Kort konkurs

Det gikkså det suste for Vans på 1970-tallet, men i løpet av det neste tiåret stagnertedet. Til tross for at Sean Pean ga merket internasjonal oppmerksomhet i filmenFast Times at Ridgemont High, ble firmaet tvunget til å søke om konkurs i 1984.Men motgangen ble kortvarig, og på slutten av åttitallet var behovet for sko stort,og Vans var beredt! 

Siden den gang har Vans blitt et internasjonalt merke, og skoproduksjonen harflyttet fra USA. De har også blitt et stort navn innen andre sportsgrener ennbare skateboard, de har bygget enorme skateboardparker, og har blitt en storsponsor bak The Warped Tour. 

På Footway har vi over 300 par Vans, så det er enkelt for deg å finne dine skohos oss.

Side 1 av 6

357 treff
Når du surfer her tillater du cookies.×